Mental Hälsa

The Biopsychological model of health

Vad är det som gör oss lyckliga och vad innebär det egentligen? Vi lever bara här och nu och självklart ska vi göra något bra av livet men ibland vet vi inte hur vi ska ta oss dit. Det ingår oftast inte i den vardagliga rutinen att vi stannar upp och funderar på vad egentlig lycka innebär. Vi ifrågasätter inte det och glömmer då att känna in och aktivt välja våra liv.

Alla är vi ämnade att på något sätt göra skillnad och det kan man göra både i stort och smått. Många av oss bär på något inom oss som vi inte har hanterat eller bearbetat. Det kan vara trauman, dåliga erfarenheter, eller något man länge tänkt göra men aldrig gjorde. Det kan vara negativa tankar och en önskan om att må bättre. Ibland vet man inte svaret på varför man mår dåligt och då kan man behöva lite hjälp att utreda det.

Hjärnan är en muskel och precis som alla andra muskler kan man träna den. Det är bara en skillnad – den här muskeln reglerar hela din upplevelse av ditt liv, och inte bara din kropp. Det vi stoppar in är således det som kommer ut, i alla lägen.

Om vi ständigt tränar vår hjärna att vi själva är dåliga så kommer vi till slut att tro på det och detta leder till dålig självkänsla och lågt självförtroende och alla beslut vi tar blir därefter. Att tänka negativt om en situation, relation eller andra saker kommer också leda till att det aldrig kommer kunna ske en förändring. Förändring börjar med vårt sätt att tänka.

Låt mig hjälpa dig med den mentala träningen för att komma vidare i livet och finna lycka och välmående helt enligt ditt eget sätt att definiera lycka.

Alla våra samtal sker självklart under sekretess.

Naida Börjesson, Kognitiv Livscoach